Кубче лед за здрава и красива кожа

Posted by admin 07.06.2019 0 Comment(s)

Едно от най-простите средства за поддържане на красива кожа е...кубче лед. Може би ви се струва странно, но този простичък и наличен във всеки дом „продукт“ прави кожата здрава, свежа, красива, стегната и хидратирана.
Подбрали сме няколко приложения на леда, в чийто ефект ще се убедите начаса.

 

 

Повлиява благотворно при акне и възпалена кожа


Ледът успокоява раздразнената и възпалена кожа. При акне намалява зачервяването, подуването и болката, по същия начин, по който действа върну отоци и синини. Все пак, трябва да се има предвид, че пъпките са чувствителни и съдържат бактерии, затова  прилагайте леда внимателно и само върху желаните участъци, без да разнасяте върху кожата на цялото лице.

С кубче лед може да обтриете кожата и при алергична реакция.


Измийте и подсушете кожата на лицето. Задръжте кубче лед върху пъпката за около минута. После повторете отново след 5 минути. Ако използвате някое етерично масло и не сте алергични към него, капнете върху кубчето преди да поставите върху кожата.

 

 

Придава свеж вид и подобрява кръвообращението 


Ако кожата ви изглежда вяла, отпусната и изморена, просто вземете от фризера кубче лед и го прокарайте по повърхността на лицето и шията си. Най-добре ще е даго поставите в торбичка или да го увиете в чиста хартиена кърпа. Не оказвайте натиск и избягвайте зоната около очите. Прилагайте сутрин след ставане и измиване на лицето. Освен че действа освежаващо и събуждащо, тенът ви ще засияе, а кожата ще стане по-стегната.

 

 

Успокоява кожата при изгаряне


При изгаряне най-добре действа гелът от алое, но ако нямата под ръка, пробвайте да замразите пюре от краставица във форма за лед. Изключително силен антиоксидант, източник на витамин С и естествен хидратант. Поставете кубчето в чисто парче плат, хартиена кърпа или торбичка и поставете върху засегнатите части.

 

 

При подпухнали очи


Освен чист лед за целта може да използвате лед от мляко или зелен чай. Кожата в околоочната област е чувствителна, затова ледът трябва да се използва внимателно и за кратко. Не задържайте кубчето, а леко поставяйте върху кожата около очите. След като приключите, подсушете с мека кърпа и потупващи движения.

 

 


Ексфолира и подмладява


Направете си лед от мляко и обтрийте леко кожата на лицето. Млечната киселина спомага за премахването на мъртвите клетки и освежава кожата. За по-добър ексфолиращ ефект може да добавите пюре от краставица и боровинка при замразяването.


Ако редовно използвате лед в грижата за кожата, това ще намали и ще забави появата на бръчки и други признаци на стареене. Ледът стяга кожата, свива порите и спомага за задържане на влагата в нея.

Leave a Comment